Return to site

Magyar Formatervezési díjat kapott az NVSBLE-kollekciónk

Az egész történet öt éve kezdődött, amikor Hunter Hayes, 23 éves amerikai énekes előadta Invisible című szerzeményét a 2014-es Grammy gálán. Az Invisible hamarosan Hunter legsikeresebb dala lett, az énekes pedig úgy döntött, ezt az eredményt meg kell ünnepelni és meg kell örökíteni valamilyen formában. Megkereste a Tiptont, és rendelt egy egyedi napszemüveget, ami a dalt hordozó, átlátszó bakelitlemezből készült. Néhány évvel később, 2017-ben a Tipton úgy döntött, előáll a saját átlátszó keretkollekciójával.

Nekünk minden Vinylize-keretünk fekete, és ebből nehéz kilépni, de a Hunter Hayes-album egy remek alkalom volt erre – idézi fel Hukaya Simon, a kollekció dizájnere. – Aztán rájöttünk, hogy nem csak átlátszóban gondolkodhatunk, elindulhatunk más színek felé is, így a kék, piros, füst színekkel való játékot így bele tudtunk vinni a kereteinkbe. Hogy mi lesz a kollekció jövője? Most elértünk egy pontra, tovább kell gondolnunk, és szerintem a piac reakcióját is érdemes figyelembe vennünk, amikor a jövőről beszélünk. A díj egy nagyon jó visszajelzés, és természetesen komoly
megtiszteltetés, aminek nagyon örülünk.

A kollekcióról

A barázdák az arcon teljes harmóniában vannak az apró, aranyszínű, homokfúvott hatású részletekkel az olasz szárban. A kézzel csiszolt kristály acetát visszatükrözi és felnagyítja a márkajelzést a szár belsejében, az egész keretnek egy pezsgő színt adva. A szegecsek megerősítik a kézzel készült minőség iránti elkötelezettségünket. Az átlátszó bakelit laminálva kristálytiszta acetáttal és festve. Az átlátszó bakelit a legtisztább bakelit. Ez az egyetlen alternatívája a feketének. Az NVSBLE kollekció áttetsző, átlátszó. Mostmár színekben is elérhető.

Az MFD-ről

A Magyar Formatervezési Díj az Innovációs és Technológiai Miniszter által meghirdetett nyilvános díjpályázat a kimagasló színvonalú formatervezői teljesítmény elismerését, a hazai formatervezés alkalmazásának ösztönzését hivatott elősegíteni. A pályázatot első alkalommal Ipari Formatervezési Nívódíj néven hirdették meg 1979 őszén. A pályázat és a díjazottakat bemutató kiállítás az évek során a szakma egyik legfontosabb eseményévé vált. 2019-ben a Magyar Formatervezési Tanács bizottsága úgy döntött, a Tipton NVSBLE alapkollekciója kiérdemelte a Magyar Formatervezés Díj különdíját.

Természetesen nem ez az első elismerés, amit a Tipton Eyeworks kapott az elmúlt években. 2015-ben az olasz A’ Design Award kiváló minőségért járó oklevelét érdemelték ki, egy évvel később pedig megkapták a dizájn Oscarjának tartott Red Dot díjat, 2018-ban pedig a Design Management Díj elismerő oklevelével jutalmazták őket.

Új formák és új színek jönnek, szóval folyamatosan fog fejlődni a frissen díjazott NVSBLE is – jelentette ki Zack Tipton. – Mint minden elismerésnek, a Magyar Formatervezési Díjnak is nagyon örülünk, ezek mindig nagyon jó visszajelzések arról, hogy jó úton járunk.  

Az NVSBLE-kollekció darabjai megtekinthetők a Tipton Eyeworks budapesti showroomjában és a brand honlapján is. 

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK