Return to site

Kampány státusz: KRITIKUS

Az ország minden kórházából érkeztek jelentkezések, jelenleg 800 egészségügyi alkalmazott adatait dolgozzuk fel. Az első héten 25.810.000 Ft értékben, 178 db szemüveg készült el és jutott el a frontvonalon dolgozó orvosokhoz, ápolókhoz, laborosokhoz a cég önköltségén.

Egy hete kezdődött el a Tipton “Szemüveget minden hősnek” kampánya. A COVID-19 elleni mozgalom során a Tipton felajánlotta legyártott keretállományát, a lencsegyártó cégek pedig több száz pár lencsével szálltak be az akcióba.

Szeretném köszönetemet kifejezni az általatok felajánlott szemüvegért. Sosem gondoltam volna,hogy egy ilyen rendkívüli helyzetben, egy nagyon kedves és becsülendő kezdeményezés résztvevője lehetek.“ - fejezte ki köszönetét a Felső-Szabolcsi Kórház egyik szülésznője, akit nemrég helyeztek át a Korona osztályra.

A pályázók 40%-a Budapest vonzáskörzetéből, a fennmaradó 60% pedig vidékről jelentkezett.

Az elkészült szemüvegek vidékre történő kiszállításában a Fedex, valamint a Dioptrans segít.

Új partnerként csatlakozott az Ökumenikus Segélyszervezet, akik közreműködnek a szemüvegek egészségügyi dolgozóknak történő adományozásában. Örömmel vállaltuk a közreműködést ebben a példaértékű programban, mert tapasztalatból tudjuk, hogy krízishelyzetekben egy ilyen összefogás a konkrét adományon túl lelkileg is milyen sokat jelent a frontvonalban dolgozó segítőknek” – mondta Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs igazgatója.

A Tipton célja, hogy teljes állományát, 800 db keretet adjon a frontvonalon harcoló egészségügyi dolgozónak. A felajánlott szemüvegek összértéke eléri a 116.000.000 forintot. Egyelőre 400 pár lencse áll rendelkezése a ZEISS, a Noptiker, az Essilor és a Hoya jóvoltából, viszont a felajánlott keretállomány jóval nagyobb. A Tipton csapata jelenleg is dolgozik egy újabb megoldáson, további partnereket keresve.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK