Return to site

Így road trippelte végig Kaliforniát Zack

„Semmi mögöttem, semmi előttem, ahogy az lenni szokott, amikor úton vagyok” – írta Jack Kerouac kultikus Úton című regényében. Zack Tipton a május java részét úton töltötte, mégpedig a nyugati parton, igaz, ő akkora kört nem ment, mint Kerouac hősei, de pár államot így is bejárt. A cél az volt, hogy meglátogassa azokat az üzleteket, ahol Tiptont árulnak, illetve felkeresett pár potenciális klienst is.

Kalifornia egy nagyon értékes piac – fejti ki Zakariás. – Nagyjából négyszer akkora, mint Magyarország, de a világ hatodik legerősebb gazdaságának számít. Nagyon sok kliensünk van ebben az államban. Ilyenkor közösen meghirdetünk egy úgynevezett trunk show-t, amin bemutatjuk az összes keretünket, akit pedig érdekel, az vásárolhat belőlük. Három ilyen eseményt tartottunk, egyet San Franciscóban, egyet San Diegóban, egyet pedig Petalumában.

A túra San Franciscóban indult, itt töltöttek hat napot, és itt zajlott le az első trunk show a város központjában. Innen egyórás autóútra fekszik Petaluma, ami pont úgy néz ki, mint a Vissza a jövőbe című sci-fi klasszikus fiktív városkája, az egyébként szintén kaliforniai, Hill Valley.

Apropó autóút! Zack nem akárhogy szelte át Kaliforniát: a túrához kibérelt egy Winnebagót, és ebbe pattant be két fiával és a feleségével, Júliával. Naponta három-négy-órát autóztak, és természetesen összekötötték a hasznost a kellemessel, vagyis útba ejtettek jó pár ikonikus városkát, például San Luis Obispót, a Baywatchban halhatatlanná tett Santa Monicát, aztán Santa Barbarát, és Los Angelest is.

Megnéztük Kaliforniának a szárazföldi részét, amiről sokkal kevesebbet hallani – meséli Zakariás. Voltunk Stocktonban és Bakersfieldben. A világ szinte összes pisztáciáját itt termesztik, meg rengeteg epret. Akkora eperföldeket láttunk, hogy nem hittem el. Bakersfieldben egyébként találtunk is egy új klienst.

Főként kempingekben szálltak meg, de volt, hogy a semmi közepén vertek tanyát, olyan helyeken, ahol egy lélek sem jár, úgyhogy alkalmanként igazi vanlife életmódot folytattak.

Elképesztő helyeken parkoltunk le, csodálatos sziklákat és naplementéket láttunk. Tudtam, hogy ilyet éltemben csak egyszer fogok látni.

San Diegóban él egy kliensük, aki évente rendez egy jótékonysági eseményt, amire meghívja a partnereit is. Idén másodi alkalommal vettek részt. A befolyt összeggel pedig egy gyermeksegélyező szolgálatot támogattak. Ezt követően elindultak Arizona felé, átvágtak a hegyeken majd a sivatagon.

Arizona is egy jó piac a számunkra, bár sokkal kisebb – mondja Zakariás. – Van pár olyan hely, ami nem annyira működik, így szerintem ott nincs sok keresnivalónk. Dél-Dakotát biztosan nem fogjuk mostanában bejárni.

A végállomást Phoenix jelentette, innen repültek haza Zackék Budapestre. Ha azt hinnénk, hogy a majdnem egy hónapos road trip után gondolni sem tudnak egy újabb utazásra, tévednénk, ugyanis már tervben van a következő.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK