Return to site

Ezért mondott nemet

60 millióra Zack

Cápák között - mi történt a műsor után?

Tavasztól látható az RTL Klub csatornán a Cápák között című műsor, amelyben hazai vállalkozások mutatkoznak be azzal a céllal, hogy befektetőket találjanak maguknak. Az amerikai franchise-on alapuló showműsorban a Tipton alapítója, Zakariás is részt vett. Olyan befektetőkkel találkozott, akik mögött komoly teljesítmények állnak: Fehér Gyula annak a Ustreamnek az alapítója, aminek a központja ma már San Franciscóban van, Balogh Levente a Szentkirályi Ásványvíz tulajdonosa, Apró Anna és Balogh Péter sikeres angyalbefektetők, Moldován András pedig étteremlánc-tulajdonos.

Elsősorban azért mentem el a műsorba, hogy a brand hazai ismertségét növeljem, és hogy tanuljak – mondja Zakariás.

Ebbe a műsorba azzal a céllal jelentkeznek a vállalkozók, hogy befektetőket találjanak. Zakariásnak ez sikerült, Moldován András ugyanis úgy döntött, hatvan millió forintot invesztál a Tipton Eyeworks-be. Így nyugodtan gondolhatta bárki, hogy Zakariás számára a Cápák között sikeres küldetés volt, csakhogy ahogy az a jobb történetekben lenni szokott, még hátra volt egy csavar.

Én egy új ötletet prezentáltam, de őket sokkal jobban érdekelte a már müködő Tipton. Egymillió dollárra értékelték a Tiptont, és ennek a fényében tettek ajánlatokat. A vállalkozók közül nagyon kevesen kérdeztek vissza. Én megtettem. Kíváncsi voltam, hogy a pénzen kívül mit tennének cégemhez. Voltak jó ötletek, de a befektetők befolyása eléggé Magyarországra korlátozódott, ami nekem nem a legelőnyösebb. A termékünk 90%-a exportra kerül.

Három ajánlatra nemet mondtam. Apró Annáéra azért, mert úgy éreztem, hogy csak tovább akarja passzolni. Fehér Gyulát szintén elutasítottam, mert szerintem nem hitt a termékben. Balogh Levente ajánlata alacsony volt. Moldován András viszont belém fektetne. Hatvan milliót ajánlott 25 százalékos tulajdonrészért, ezt az adásban elfogadtam.

A műsor felvételét követően Zakariás többször találkozott Moldován Andrással és a new yorki kiállitáson kapcsolatba lépett hasonló vállalkozások tulajdonosaival.

Rájöttem, hogy a függetlenségnél nincs fontosabb. Eddig is mindent magunk oldottunk meg. Nem tartozunk senkinek. Nem szeretném a függetlenségemet elveszíteni, hogy aztán később jöjjek rá, milyen nagy érték is az.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK