Return to site

A milliárdos szűz, az ex-Take That és a névtelen megrendelő

Három szupersztár Tipton keretben

Aki járt már a Tipton Showroomjában, az bizonyára szembetalálkozott már „a dicsőség falával”, és az azon sorakozó hírességek sokaságával. Az évek során rengeteg világszerte is ismert celebritás került nagyon közeli kapcsolatba a Tipton cool kereteivel, és ezek mögött gyakran érdekes történetek bújnak meg. Ezek közül a sztorik közül elevenítünk fel most hármat Tipton Zakariás közreműködésével.

A milliárdos szűz

1972-t írunk, egy 22 éves fiatalember Londonban megalapítja a Virgin Records lemezkiadó vállalatot. Miért kapta a vállalkozás ezt a nevet? Azért, mert a cégnél mindenki újoncnak, más szóval „szűznek” számított a zeneiparban. Egy évvel később Richard Branson – merthogy így hívták a kiadó tulajdonosát – kiadta a Virgin Records debütáló albumát, egy ismeretlen, 20 éves zenész, bizonyos Mike Oldfield első lemezét. Ma már tudjuk, hogy a Tubular Bells igazi klasszikussá vált, az előadója a 20. század egyik ikonikus zenészének számít, Branson pedig, nos, Branson korunk egyik legszínesebb egyénisége: kifinomult ízlésű kultmogul, hedonista playboy, milliárdos üzletember és az űrt meghódítani készülő vállalkozó.

Hogy jön ide a Tipton? Néhány éve Sir Branson előadóként lépett fel egy párizsi rendezvényen. A szervezők szerették volna meglepni valami eredeti ajándékkal, de komoly dilemmával szembesültek: mit vegyenek egy embernek, akinek mindene megvan, sőt, mindenből kettő? Végül úgy döntöttek, hogy egy egyedi napszemüveggel fogják meglepni, és rögvest a Tiptonhoz fordultak.

Arra jutottunk, hogy visszaugrunk az időbe, méghozzá 1973-ba – idézi fel a tervezés napjait Tipton Zakariás –, és abból a bakelitból fogunk legyártani egy keretet Richard Bransonnak, amely elindította a Virgin Records karrierjét. Meg is csináltuk és nem sokkal később Branson Párizsban az orrára helyezhette a napszemüveggé gyúrt Tubular Bells-t.

Az ex-Take That

Be kell mutatni valakinek Robbie Williams-t? Hét különböző dallal jutott fel az angol slágerlisták élére, ő a legsikeresebb szóló művész a szigetországban, 75 millió eladott lemez fűződik a nevéhez, neveztek el róla turista útvonalat és utcát, és nem mellékesen tart egy Guinness világrekordot is: 1,6 millió jegyet adtak el Close Encounters nevű turnéjára – mindössze 24 óra leforgása alatt.

Nem lesz nehéz kitalálni a folytatást: a Tipton Robbie Williams számára is tervezett egy keretet. Laikusoknak elsőre fel sem tűnhet, de a brandnél dolgozó profik gyorsan kiszúrták, hogy az angol énekes ugyan nagyon jóképű, de – és ez első látásra talán nem is látszik – markáns, méretes orral rendelkezik. A szemüveget a 2015-ös Sziget fesztiválon sikerült átadni Robbie Williams-nek, méghozzá a felesége, Ayda Field közbenjárásával.

Ayda-nak annyira megtetszett a férjének tervezett szemüveg, hogy odahozta hozzánk Robbie-t – eleveníti fel a történetet Tipton Zakariás. – A tervezőnknek igaza lett Robbie orrával kapcsolatban, így aztán a szemüveg nagyon jól állt neki. A koncert után Robbie Szardíniára utazott, ahol megnyitott egy Chopard üzletet, és az eseményről készült fotókon jól látszódik, hogy ezt a mi szemüvegünkben tette. Egyébként nagyon közvetlen volt, nem is kellett azon gondolkodnom, hogy mit mondjak neki, mert ő volt az, aki kérdésekkel bombázott. Fred Durst, a Limp Bizkit frontembere volt még talán ennyire laza.

A névtelen megrendelő

A Tipton 2007 környékén jelentkezett a Cinematique-kollekciójával, amelynek alapötlete hasonlított a Vinylize-hoz, azzal a különbséggel, hogy ami ott a bakelit volt, azt a szerepet ebben az esetben a celluloid töltötte be. A keretek szárába különböző filmekből származó 16, illetve 36 mm-es kockák kerültek, a Kill Billtől kezdve a Csillagok háborúján át Chaplin filmekig. Tipton Zakariásék észrevették, hogy igény lenne olyan szemüvegekre, amelyek keretében erotikus filmekből származó jelenetek kapnak helyet, így aztán E-bayről elkezdtek vintázs felnőttfilm klasszikusokat beszerezni. Egy londoni üzlet be is vásárolt ebből a kollekcióból, és egy szép napon felhívták Tipton Zakariást, hogy készítenének egy olyan egyedi darabot, amin egy meztelen férfitest látható.

A munka határidős volt, úgyhogy gyorsan neki kellett fognunk – eleveníti fel az esetet Tipton Zakariás. – Nem volt könnyű dolgom, mert csak egy régi dezodor reklámot találtam. Elküldtem a fotót Londonba, de nem tetszett nekik. Tiszta angolsággal előadták, hogy a megrendelőjük egy bizonyos férfi testrészt látna szívesen a kereten, ez pedig a köldök alá és a térd fölé eső rész. Azt is hozzá tették, hogy ez egy neves kliens, akinek a kilétét nem fedhetik fel. Annyit tettek hozzá, hogy a monogramja: E és J. Nekiálltunk kutatni, de arra jöttünk rá, hogy nagyon kevés olyan jelenet létezhet, ahol csak ez a bizonyos testrész látható, úgyhogy végül egy megoldást láttunk jónak: ha készítünk egy fotót – méghozzá rólam. Vettünk diapozitív filmet, a barátnőm le is fotózott, a képet előhívtuk és beillesztettük a keretbe. 

Később kiderült, hogy a megrendelő Elton John élettársa volt, aki a kultikus angol énekesnek szeretett volna valami személyes dolgot venni a születésnapjára. Sir Eltonnak – igen, Sir, éppen úgy, mint Branson – bizonyára tetszett az ajándék, mert le is fényképezték benne.

All Posts
×

Almost done…

We just sent you an email. Please click the link in the email to confirm your subscription!

OK